Försäkringskassan vs. Konsumentverket

FK säger att dom ger ersättning för merkostnader vid allergi baserat på KVs beräkningar. Jag mailade därför KV och frågade varför dom inte beräknat merkostnader vid andra allergier än mjölk och gluten. Svaret kan ni läsa nedan. FK måste alltså, eftersom KV har begränsade resurser att arbeta med matfrågor, ta ansvar och göra egna utredningar vad gäller merkostnader vid allergi. Det är trots allt en statlig myndighet som ska hjälpa personer med handikapp. Just nu så blir allergiker diskriminerade eftersom FK tydligen inte orkar göra sitt jobb. Skäms på er Försäkringskassan!

”Hej Diana!

Konsumentverket anger inga kriterier för bedömning av merkostnader vid specialkost. Det ligger inte inom vårt uppdrag. Konsumentverket har ett begränsat uppdrag att arbeta med matfrågor och därmed begränsade resurser, därför beräknas i nuläget endast glutenfri kost och mjölkproteinfri kost

Avsikten med våra beräkningar är att visa vad en näringsriktig mat kan kosta för en person i olika åldrar, och kan användas som ett referensvärde att utgå ifrån när hushållet planerar sin egen matbudget. Försäkringskassan får gärna använda de beräkningar som Konsumentverket har, men de kan inte användas som normer. Vi förstår att det är komplicerat att vara multiallergiker och att det medför extra kostnader.

Hoppas att detta gav svar på dina frågor.

Mvh
Henrik Axelsson
Konsumentverkets informationsenhet”

IMG_1888.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s