Garneij Inc.

Tänkte försöka träna idag. Sovit som en kratta (drömmer väldigt intensiva drömmar iom Levaxinet, borde avta om någon vecka), vaknar trött och med huvudvärk. Efter att jag lämnat på dagis var det dags att sätta sig ner på kontoret, aka nerbäddad i soffan. Dagens att-göra har att göra med att bena ut vad vi ska köpa för kött/ägg. Det vi lärde oss av igår var att vi måste se till att ALLT kött/ägg/charkprodukter vi köper måste komma från djur som aldrig blivit matade med soja, iom mannens sojaallergi. Om det är en djungel? Halleluljah ja det är det. Huvudet går på högvarv och det späder på tröttheten från Levaxinet. Men eftersom mannen dagspendlar måste ju som sagt någon vara hemma och bena ut det här. Jag kan inte säga att man får så mycket hjälp av HC. Är förvånad över att Jesper aldrig blivit erbjuden hjälp från dietist etc, eller fått information om bl.a. merkostnadsbidrag. Blir så trött på allt man ska behöva leta reda på ALLT själv, att inte hälsovården erbjuder mer hjälp och information.

Bl.a. pratade jag med min läkare igår då jag hade bett om kostråd iom min hypotyreos. Hon har ju som sagt endast skrivit ut medicin som jag ska äta och inte gett mig några som helst tips om kosten. Igår sa hon att hon inte hittat några speciella råd vad gäller kost, utan det är medicinen som gäller. ”Kanske att dotterns dietist har några tips när ni får träffa den inom kort!”. Men vaffan, klart det måste finnas kostråd. Jag googlade precis fram den här länken då det klart och tydligt står vad man ska undvika. I korta drag allt som dottern/mannen redan ska undvika, men även antidepressiva läkemedel. Jag har sedan december 2013 ätit antidepressiva iom mina svängar in i väggen. Nu när man kommit på att det är hypotyreosen som spökar kommer jag att kunna trappa ner och ta bort den medicinen fr.o.m. nästa månad vilket känns otroligt skönt. Men återigen väldigt tröttsamt att man som privatperson ska behöva vara den som behöver leta reda på infon själv, speciellt när man är sjukskriven och bör vara hemma och vila istället…

Idag har jag iaf pratat med Hälsingestintan och dom kan inte garantera att deras boskap ej blivit matade med soja. Dom har dock nyligen börjat med egen uppfödning så när dom kommit igång med den kommer dom att kunna ha total kontroll på vad boskapen ätit. Inte heller något av det ”vanliga” köttet i livsmedelsaffärerna är garanterat sojafritt. Så nu har jag börjat kontakta lokala producenter för att kunna köpa kött därifrån. Norränge Lantbruk har kött som dom har ok’at så därifrån kan vi köpa kött. Även Hamrånge Highland har ok’at sitt kött. Nu letar jag efter en äggproducent som man vet är ok. Elvira får ju inte äta ägg men jag och mannen skulle behöva få i oss proteinet därifrån.

När jag var riktigt illa sjuk med utbrändheten så hade jag konstant värk i kroppen. Bland annat började jag få sådan värk i axlarna som sedan spred sig upp till nacken och orsakade bl.a. tinnitus och värk i öronen. Nu har dom symptomen kommit tillbaka. Jag gissar på att det beror på stressen av allt som behöver styras upp här hemma, men även den faktum att jag iom allt + tröttheten inte orkar träna. Min kropp behöver intensiv träning minst tre gånger per vecka för att jag inte ska få ont (har ett mjukt bäcken som vrider sig snett utan kontinuerlig träning samt en gammal skada i axeln vars symptom endast kan hållas borta med träning). KAN NÅGON KOMMA OVH SLÄPA UT MIG PÅ TRÄNING TACK!!! Har träningskort på Active men har inte kunna gått på några veckor iom allt, tröttsamt…

Hursom så vart kakorna jag bakade igår en succé. Såg att receptet inte syntes så himla bra så här har ni länk till den engelska siten. Jag modifierade receptet lite, hur kan ni läsa i den första länken.

Trots allt skit som pågår så känner jag ändå att det finns en mening med allt. Alla år som företagare har förberett mig för detta, så att jag vet hur man handskas med myndigheter/söker bidrag/letar info/organiserar etc. Har även fått erbjudande att vara drivande i ett lokalt projekt som har med allergier att göra. Inget är spikat ännu så jag återkommer om det =)

Nomnomnom

20140508-111247.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s