Fröknäcke som funkar

Pga alla lika allergier här hemma så är det förbannat svårt att hitta bröd som passar alla (fritt från nötter, mandlar, soja, kokos, vete, mjölk, ägg, och då även fritt från ”spår av”). Då jag är ”medallergiker” får jag liksom anpassa mig, dock äter jag inte bröd så ofta ändå så det är helt ok.

Ett annat problem är att pga alla kombinationer av allergier så måste i princip ALLT lagas från grunden numera. Som jag tidigare skrivit så älskar jag att laga mat, matlagning är en passion och en hobby. Men när matlagningen blir ett måste försvinner ganska mycket av tjusningen måste jag säga. Men även om man är allergiker så vill man ju ha saker att välja på och slippa äta samma sak vareviga dag.

Tur att man har familj som engagerar sig och hjälper till, vad gjorde vi utan familjen. Svärmor gav oss igår en burk fröknäcke som hon bakat. Åååååh så glad jag blev, en mindre sak att tänka på. Tack tack tack!

Här är receptet. Enkelt och gott!

2 dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja

Blanda ihop. Rör i 2 1/2 dl kokande vatten. Smeta ut tunt på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Grädda i 150 grader mitt i ugnen i ca 1 timme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s