Saffranssemlor och ugnspannkaka

Det är väldigt sällan vi bakar ”vanliga” baksaker här hemma. Imorgon fyller dock morfarn år och kommer på middag, så då bestämde vi att det skulle bli saffranssemlor till dessert (kråkan bestämde varmrätten: korv, kyckling, potatis, majs, ärtor…). Jättegoda bullar vart det, helt perfekt fluffiga. Ekologiskt, stenmalet vetemjöl i degen gjorde den helt perfekt. Recept hittar ni här!

20130208-171237.jpg

Mitt i allt började vi även att rusta gästrummet så det fick bli en enkel middag: Ugnspannkaka med dinkel och äpplen!

3 dl dinkelmjöl (ekologiskt/siktat)
0,5 tsk salt
8 dl havremjölk
4 st ekologiska ägg
2 svenska äpplen
Kanel
Kardemumma

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torra ingredienser. Vispa ner 4 dl mjölk. Tillsätt resten av mjölken + äggen, vispa ordentligt. Smörj en ugnsplåt med kokosfett eller riktigt smör. Häll i pannkakssmeten. Skiva äpplena tunt och fördela över pannkakan. Pudra kanel och kardemumma över.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

Ogräddad

20130208-171857.jpg

Gräddad

20130208-181656.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s