Semlor

Gjorde LCHF-semlor på prov igår. Riktigt bra vart dom. Smakar såklart inte precis som ”vanliga” semlor. Personligen tycker jag att mandelmassan och grädden alltid är det som är godast hursomhelst =).

Recept från LCHF-butiken

LCHF-semlor
Gör så här för 6 st semlor:

3 stora ägg, gärna ekologiska
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk Fiberhusk
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 msk Sötrix FLOR eller 2 tsk Stevrix

Vispa äggen pösiga. Blanda i grädde och smält smör.
Blanda mandelmjölet , fiberhusk, kardemumma, sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och låt stå ca 10-15min för att svälla.

Forma till 6 bullar med blöta händer och grädda sedan i 175 grader 20-25 minuter.

Mandelmassa:
ca 100 gram mandelmjöl
2 msk Sötrix (FLOR eller vanlig)
Vatten

Blanda mandelmjöl och Sötrix, blanda i vatten till lagom konsistens.
Montera semlorna som vanligt med madelmassan och vispad grädde.

Pudra Florsötrix på locket med en tesil

20130124-073843.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s