Dagens middag

Ett pass Sh’bam på Active är inbokat ikväll. Grundar med en mumsig heting!

HET PUMPASOPPA (4-6 port.)

600 g pumpa, skalad och delad i mindre bitar
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 liten bit ingefära, färsk, hackad
2 tsk röd currypasta, färdig på burk
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk, 400 g
8 dl vatten
1 lime
salt, rapsolja till stekning

Fräs pumpa, lök, vitlök, ingefära och currypasta i olja utan att det får färg. Tillsätt buljong, kokosmjölk och vatten. Koka 15 minuter. Mixa, lägg i purjolök och smaka av med pressad lime och salt.

20130123-140411.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s